Zamire Willems benoemd tot nieuwe hoofdredacteur van TPO

Zamire Willems is per april 2024 de nieuwe hoofdredacteur van TPO. Met haar uitgebreide ervaring in de journalistiek en gedegen kennis van digitale media en online journalistiek, brengt Willems een frisse en dynamische visie met zich mee naar het team. 

Haar passie voor onafhankelijke journalistiek en haar vermogen om complexe onderwerpen helder te communiceren, maken haar een uitstekende keuze voor de rol van hoofdredacteur.

Willems is sinds oktober 2023 werkzaam als journalist bij TPO. Voordat ze bij TPO kwam, schreef ze jarenlang als (freelance) journalist voor onder meer het Brabants Dagblad, BN de Stem, Computable, Channelweb, Techzine België en meerdere vakbladen. Ook is ze een ervaren mobile journalist en maakte ze audioproducties.

Voor TPO schreef Willems al een aantal spraakmakende achtergrondverhalen en leverde onderzoek de nodige onthullingen op, zoals het tientallen miljoenen euro’s duurder uitvallen van de verbouwing van het azc Gilze en de 35 miljoen euro kostende verbouwing van het IND kantoor in Ter Apel. Ook schreef ze een pakkende longread over antisemitisme op universiteiten in Nederland.

Haar passie voor vernieuwende journalistiek blijkt uit haar ambitie om samen met TPO een Nederlandse nieuwszender te creëren zoals CNN en Fox News, waarbij ze streeft naar continue en actuele berichtgeving, met een focus op snel en accuraat verslag doen van gebeurtenissen in Nederland en daarbuiten.

In haar nieuwe rol als hoofdredacteur zal Willems zich richten op het versterken van de positie van TPO als een toonaangevend platform voor hoogwaardige journalistiek. Ze zal zich inzetten om een diverse en boeiende mix van nieuws, analyses en opinies te bieden, waarbij ze ook haar visie zal uitwerken om stapsgewijs te werken aan de realisatie van een Nederlandse nieuwszender. Haar doel is om TPO te laten groeien en ontwikkelen tot een autoriteit binnen de Nederlandse mediawereld.

All rights reserved © 2024 Young Venture Group