ThePostOnline bestaat 15 jaar!

ThePostOnline bestaat 15 jaar en dat vieren wij met een vragenrondje aan hoofdredacteur Bert Brussen

 

Wanneer werd ThePostOnline opgericht? 

“TPO werd opgericht als DeJaap.nl in 2009.

 

Vanaf 2012 werd dit ThePostOnline.nl”

Waarom werd ThePostOnline opgericht? 

“In 2009 werd, als reactie op het voornemen van de omroep VARA een ‘fatsoenlijke Geenstijl’ genaamd Joop.nl op te richten, besloten de opiniesite DeJaap.nl op te richten. Aangezien jaap.nl (een makelaarssite) al bezet was werd het DeJaap.nl. In eerste instantie werden vooral opiniestukken van goeddeels onbekende auteurs geplaatst. Het uitgangspunt was ‘voorbij het eigen gelijk’, zodat opinie uit elke hoek welkom was. Het bereik van deze site groeide en adverteerders zorgden voor groeiende inkomsten waardoor het van een hobbyproject veranderde in een bedrijf.”

“Bij Geenstijl hanteren we de rules of Fight Club: you do NOT talk about Fight Club.” – Bert Brussen 

 

Hoe verliep het eigenaarschap van ThePostOnline

“In 2012 investeerde V Ventures, het investeringsbedrijf van vereniging Veronica, in Dejaap.nl en nam een meerderheidsbelang in de site. De naam werd veranderd naar ThePostOnline.nl en een BV werd opgericht. De bedoeling was de site uitbreiden van opiniesite naar nieuws- en opiniesite.

ThePostOnline, afgekort TPO, ontwikkelde zich als online medium dat vooral de politiek rechterzijde van de samenleving bediende. In 2015 bezochten ruim meer dan een miljoen unieke bezoekers per maand de site. Een nieuw motto werd: ‘Terwijl u slaapt zijn wij wakker’.

In 2019 eindigde de samenwerking met V Ventures. De bestaande BV werd geliquideerd en 100% van de aandelen van een nieuwe BV voor TPO.nl kwamen in het bezit van mij. Ik ging onafhankelijk verder met TPO.nl.

In 2022 werd de TPO.nl BV voor 100% overgenomen door Young Media.”

 

Waar wil ThePostOnline naartoe?

“Na jaren van het brengen van actueel nieuws wil TPO meer de diepte in. Minder snel nieuws, meer verdieping en achtergrond dat een breed, breder dan alleen ‘rechts’,  intelligent publiek aanspreekt. TPO moet de autonome denker aanspreken en wil terugkeren naar de klassieke waarden van de journalistiek, namelijk: objectieve feiten eerst, maar wel alle feiten, zonder daarin terughoudend te zijn of daarin het debat te willen sturen.”

 

De band met Young Media’s CEO Gert-Jan Lasterie gaat verder terug, vertel…

De relatie met CEO Young Media Gert-Jan Lasterie gaat ver terug. Gert Jan was als oprichter van Flabber.nl een pionier van het Nederlandse internetlandschap. Flabber was, begin 21ste eeuw,  een van de eerste grote commerciële sites. Via een studiegenoot, en via Flabber.nl, kwam ik met Gert-Jan in contact. Later woonden we in hetzelfde studentenhuis in Utrecht. 

 

 

 

 

 

All rights reserved © 2024 Young Venture Group