Uitgevers zien Abonnementen Uitgroeien tot een Duurzame Business

 

 “We are losing subscribers faster than we are gaining new ones.”

 “Paywalling content hurts traffic. Subscribers need more benefits to keep them spending.”

 “Retaining customers requires a lot of development work to build a better product.”

 “Converting readers to members is a slow process.”

 “We need to create more value or find a new audience willing to pay for our content. But currently, our efforts are not paying off.”

 

Komt het bekend voor? Je bent niet alleen. Een onderzoek door The Rebooting naar de staat van abonnementen onder 201 uitgevers levert ongetwijfeld een of meerdere herkenbare quotes op. 

 

Maar, uitgevers die abonnementen in de mix hebben doen het beter dan die dat niet hadden. Niet dat het makkelijk is: “Subscriptions are a forever business, not something you launch and never think about again.” 

 

Interessant om door te nemen. Dit komt aan bod: 

  •  Belang van first party data: als abonnementen iets doen, is het wel first party data opbouwen. Goed voor ad sales maar wat mij betreft moet het vooral gebruikt worden om je publiek beter te begrijpen en je aanbod te personaliseren.
  • Verzadiging: 57% verwacht dat hun abonnementsinkomsten dit jaar slechts met enkele cijfers zullen groeien, gelijk zullen blijven, of zelfs zullen dalen. 
  •  Focus op klantbehoud en ARPU: uitgevers richten zich meer op het behouden van bestaande klanten en het verhogen van de gemiddelde omzet per gebruiker. Weg van de eerdere focus op (agressieve) klantwerving dus.
  • Diversificatie van inkomstenbronnen: de meerderheid is bezig met diversifiëren van inkomstenbronnen. Slim. Alles op abonnementen (zoals sommige titels tijdens de subscription-boom claimden te kunnen) is niet realistisch als mediabedrijf.

 

Het artikel is gesponsord door Blueconic. The Rebooting diversifieert immers ook!

 

 

 

 

Vak inspiratie van Young Media’s CEO Gert-Jan Lasterie

 

Bronnen:

https://therebooting.lpages.co/the-state-of-subscriptions-report/

https://digiday.com/sponsored/why-ai-revenue-diversification-and-ad-spend-are-the-defining-2024-trends-for-media-companies/

All rights reserved © 2024 Young Venture Group